Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Şeful Pentagonului, în dialog cu ministrul rus al Apărării

© Sputnik / Ministry of defence of the Russian Federation / Accesați arhiva multimediaȘoigu
Șoigu - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2022
Abonare
Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a vorbit cu ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, pentru prima dată de la începerea operaţiunii în Ucraina și a cerut o încetare a focului, a declarat purtătorul de cuvânt John Kirby.
CHIȘINĂU, 14 mai - Sputnik. „Pe 13 mai, secretarul [american al] Apărării Lloyd J. Austin a vorbit cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, pentru prima dată după 18 februarie. Secretarul Austin a cerut o încetare imediată a focului în Ucraina şi a subliniat importanţa menţinerii liniilor de comunicare”, a precizat Kirby într-un comunicat, potrivit Sputnik Mundo.
Rusia a anunțat pe 24 februarie lansarea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, susținând că republicile populare Donețk și Lugansk, recunoscute anterior de Moscova drept state suverane, au nevoie de ajutor în fața „genocidului” comis de forţele de la Kiev.
Pe 29 martie, Moscova a raportat că obiectivul esențial al primei faze a operațiunii a fost îndeplinit, acesta fiind reducerea capacității de război a Ucrainei, urmând ca de acum înainte să se concentreze pe „eliberarea [regiunii] Donbas”.
Militar ucrainean și tehnică militară - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2022
Editoriale
Occidentul a creat în Ucraina un titan militar, care îl va distruge
Fluxul de știri
0