Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Pușkov: Există amenințarea războiului nuclear din cauza respingerii lumii multipolare

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaAleksei Puşkov, Алексей Пушков
Aleksei Puşkov, Алексей Пушков - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2022
Abonare
Senatorul Pușkov a spus că reacția pe care o are Occidentul la apusul lumii unipolare riscă să declanșeze o catastrofă nucleară.
CHIȘINĂU, 12 mai – Sputnik. Incapacitatea Occidentului de a se împăca cu afirmarea unei lumi multipolare ar putea duce la conflicte intense cu riscul unei catastrofe nucleare, dar totuși aceasta poate fi evitată, a declarat, pe Telegram, senatorul Consiliului Federației, Alexei Pușkov.
Politicianul a subliniat că în următoarele decenii omenirea nu va mai avea parte nici de armonie, nici de competiție civilizată.

„Deoarece elitele occidentale sunt incapabile să se împace cu instaurarea unei adevărate lumi multipolare și cu alte modele de ordine socială decât așa-numita „democrație liberală”, retragerea Occidentului va fi însoțită de conflicte intense, în care economia va cădea din nou și din nou victima deciziilor politice. Un rezultat favorabil în condițiile unor astfel de conflicte poate fi considerat prevenirea unei catastrofe nucleare”, a scris Pușkov, fiind citat de RIA Novosti.

Senatorul și-a exprimat opinia că în prima jumătate a secolului XXI lumea se va confrunta cu o luptă acerbă pentru supremație între principalele centre de putere de pe harta politică.
Pușkov a remarcat că confruntarea dintre aceste centre va fi semnificativ complicată din cauza contradicțiilor acute dintre principiile și ideologiile acestora.
Dmitri Medvedev - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2022
Internațional
Medvedev a comentat noul ajutor din partea SUA acordat Ucrainei
Fluxul de știri
0