Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Medvedev a comentat noul ajutor din partea SUA acordat Ucrainei

© Sputnik / Ekaterina Shtukina / Accesați arhiva multimediaDmitri Medvedev
Dmitri Medvedev - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Medvedev: mașina de tipărit bani a SUA o să se defecteze, iar Rusia o să-și atingă scopurile legate de operațiunea militară în Ucraina.
CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Ajutorul de 40 de miliarde de dolari pe care SUA îl acordă Ucrainei poate fi explicat prin dorința de a-i provoca Rusiei o daună grea, dar nu prin dragostea pentru Ucraina, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, citat de RIA Novosti.
El a mai subliniat că doritori de a împărți între ei banii complexului industrial militar al SUA sunt mulți.
„Camera reprezentanților Congresului SUA a aprobat un pachet de ajutor Ucrainei în sumă de 40 de miliarde de dolari. Biden a cerut mai puțin, dar din altruism au mai fost aruncate câteva miliarde suplimentar. Sunt bani foarte mulți, iar doritori de a-i împărți în industria militară americană nu-s deloc puțini. Ca să nu mai vorbim și despre hoțomanii banali de pe ambele părți ale oceanului, despre care deja am vorbit aici”, a scris Medvedev pe canalul său de Telegram.
În opinia lui, nu este vorba nici despre dragoste pentru Ucraina și nici despre o grijă mare pentru economia americană. Scopul este continuarea acestui proxy war contra Rusiei, dorința de a-i pricinui acesteia o distrugere grea, să o slăbească și să o limiteze în dezvoltarea sa economică și să-i reducă influența politică în lume.
„Mai curând o să li se defecteze aparatul de tipărit bani, din contul căruia America își majorează permanent datoria de stat care și așa este peste măsură de umflată”, a mai spus Medvedev în comentariul său.
El a amintit și faptul că în SUA prețurile la carburanți cresc nebunește și pentru asta oamenii de acolo ar trebui să le mulțumească autorităților rusofobe de la Washington.
Medvedev a dat asigurări că scopurile operațiunii militare speciale în Ucraina o să fie atinse.
Здание конгресса США, архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2022
Internațional
Congresul SUA a aprobat ajutoare record pentru Ucraina
Fluxul de știri
0