Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov – despre aderarea Finlandei la NATO

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaDmitri Peskov
Dmitri Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2022
Abonare
Peskov: Intrarea Finlandei în NATO va presupune elaborarea unor noi măsuri de securitate de către Rusia
Chișinău, 12 mai - Sputnik. Intrarea Finlandei în NATO va presupune elaborarea de măsuri de către Rusia pentru a-i asigura securitatea, a declarat reporterilor Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse.
Răspunzând la întrebarea privind ce răspuns practic se poate aștepta de la Rusia după aderarea Finlandei la NATO, Peskov a menționat că totul va depinde de modul în care se va exprima acest proces de expansiune a Alianței în viitor, cât de departe va înainta infrastructura militară a acesteia, se va apropia sau nu de granițele Federației Ruse.
„Desigur, dacă vă amintiți, există o instrucțiune curentă din partea președintelui și a comandantului șef (Vladimir Putin – n.n.) de a elabora o listă de măsuri pentru întărirea flancurilor noastre vestice în legătură cu întărirea flancului estic al NATO, adică NATO se deplasează în direcția noastră. Prin urmare, desigur, toate acestea vor deveni elemente pentru o analiză specială și dezvoltarea măsurilor necesare pentru a echilibra situația și a ne asigura securitatea”, a spus Peskov.
El a mai menționat că întrebarea de ce Finlanda și-a schimbat poziția și a abandonat statutul de non-membru NATO ar trebui adresată autorităților acestei țări.
Standard of the President of the Russian Federation - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2022
Rusia
Kremlinul comentează perspectiva ca o parte din sudul Ucrainei să se alăture Rusiei
Fluxul de știri
0