Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primul caz de hepatită „misterioasă” la copii a fost înregistrat în Republica Moldova

© Sputnik / Vladimir Mikhaylov / Accesați arhiva multimediaSecția de reanimare și terapie intensivă
Secția de reanimare și terapie intensivă - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2022
Abonare
Ministerul Sănătății anunță că în Republica Moldova a fost constatat primul caz de hepatită necunoscută la copii.
CHIȘINĂU, 12 mai - Sputnik. Primul caz probabil de hepatită de etiologie necunoscută la copii a fost înregistrat în Republica Moldova. Ministerul Sănătății anunță că copilul a fost internat la 7 mai curent în Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii, din Chișinău, cu simptome specifice hepatitei virale acute.
„Pe parcursul spitalizării au fost efectuate investigații complexe, toate probele la virușii hepatici cunoscuți sunt însă negative și au fost excluse, de asemenea, alte cauze care determină afectarea ficatului. Astfel, cazul este considerat de etiologie necunoscută. În prezent, copilul este în continuare internat în spital, fiind în stare gravă, dar stabilă”, precizează Ministerul Sănătății.
Potrivit informațiilor se efectuează investigații pentru determinarea cauzelor simptomelor. Conform datelor OMS, până la 10 mai, 348 de cazuri probabile de hepatită acută severă de etiologie necunoscută au fost raportate în 21 de țări.
Până în prezent nu a fost identificat niciun agent cauzal. În continuare se colectează date suplimentare și se efectuează diverse studii.
Octavian Armașu la Forumul Investiţional Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2022
Politică
Guvernatorul Băncii Naționale va fi audiat în Parlament: Care este motivul
Fluxul de știri
0