Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernatorul Băncii Naționale va fi audiat în Parlament: Care este motivul

© Photo : BNMOctavian Armașu la Forumul Investiţional Chișinău
Octavian Armașu la Forumul Investiţional Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2022
Abonare
Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei va fi audiat de deputați la propunerea lui Dumitru Alaiba.
CHIȘINĂU, 12 mai Sputnik. Guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu, va fi audiat în Parlament la ședința din săptămâna viitoare.
Propunerea a fost a deputatului PAS Dumitru Alaiba și a fost susținută de deputații din alte fracțiuni.

„Trecem printr-o perioadă destul de complicată, economic vorbind. În țara noastră inflația trece mult peste media celei din regiune. Avem instituție responsabilă de controlul prețurilor, de gestionarea inflației, care este Banca Națională a Moldovei. Propunem să-l invităm pe guvernatorul BNM, în primul rând, la Comisia economie, buget și finanțe pentru a înțelege cum anume BNM gestionează inflația”, a declarat deputatul Dumitru Alaiba.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că această discuție la ședința Comisiei ar trebui făcută publică, iar ulterior Guvernatorul să fie audiat în Parlament.
Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Petru Burduja a propus ca la aceste audieri să fie invitat și prim-ministrul pentru a explica care sunt măsurile Guvernului pregătite pentru a face față acestor provocări.
Liderul comuniștilor a precizat că susține propunerile celor doi deputați. Vladimir Voronin a mai spus că vina pentru nivelul înalt al inflației nu aparține Băncii Naționale, ci Guvernului.
Astfel, guvernatorul BNM, Octavian Armașu, urmează să fie audiat mai întâi la Comisia economie, buget și finanțe, ulterior în ședința plenară a Parlamentului de săptămâna viitoare.
Ylva Johansson - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2022
Politică
Comisarul European pentru Afaceri Interne vine la Chișinău: Cu cine se va întâlni
Fluxul de știri
0