Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații, în ședință: Mai multe proiecte propuse pentru lectura a doua

© Sputnik / Mihai CarausȘedința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Deputații se întrunesc în ședință plenară. Pe ordinea de zi sunt incluse mai multe proiecte pentru lectura a doua.
Chișinău, 12 mai - Sputnik. Legea cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație urmează să fie dezbătută și votată în cea de-a doua lectură în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului.
Tot în lectura a doua urmează să fie aprobat proiectul de lege pentru modificarea Legii privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte, dar și proiectul de modificare a Legii cu privire la prevenirea și combaterea terorismului. La fel, se va supune dezbaterilor și votului proiectul de lege privind declararea utilității publice de interes național a lucrărilor de construcție a unei linii electrice aeriene.
În prima lectură vor fi dezbătute proiectul de lege pentru modificarea Legii privind activitatea particulară de detectiv și de pază, proiectul de modificare a Legii asistenței sociale și Legii cu privire la serviciile sociale și proiectul pentru modificarea Legii privind achizițiile în sectoarele energeticii, apei, transporturilor și serviciilor poștale.
Urmează a fi examinate și câteva proiecte de hotărâre – cel de modificare a Hotărârii Parlamentului cu privire la participarea contingentului Armatei Naționale în cadrul Forței Interimare a Națiunilor Unite în Liban (UNIFIL), dar și cel privind numirea în funcție de membru al Curții de Conturi și un proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii privind grupurile parlamentare de prietenie.
электрический столб - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2022
Economie
Contract de achiziție pentru 30% din necesarul de curent pentru luna mai - semnat
Fluxul de știri
0