Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Contract de achiziție pentru 30% din necesarul de curent pentru luna mai - semnat

© Sputnik / Mihai Carausэлектрический столб
электрический столб - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2022
Abonare
Un contract de achiziție de curent electric necesar pentru luna mai a fost semnat de „Energocom”.
CHIȘINĂU, 11 mai - Sputnik. „Energocom” a semnat un contract de achiziție pentru 30% din necesarul de curent electric pentru luna mai. Anunțul a fost făcut public de către Agenția Proprietăți Publive. Potrivit unui comunicat de presă, contractul a fost încheiat cu compania „Ukrhidroenergo”.
„S.A. Energocom a semnat un contract de achiziție a 30% din necesarul de curent electric pentru luna mai cu compania ucraineană Ukrhidroenergo, conform prevederilor dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale din 29 aprilie”, este precizat în comunicatul APP.
Astfel, operatorul ucrainean va începe livrările de energie din data de 12 mai. APP mai anunță că s-a negociat direct cu companii producătoare de energie electrică din Ucraina cărora le-a fost solicitate oferte pentru furnizarea a 30% din consumul necesar. Prețul este secret, mai informează APP.
„Conform condițiilor contractuale, la solicitarea părții ucrainene, prețul de achiziție pentru acest contract este un secret comercial și nu poate fi divulgat, dar pot confirma ca este un preț mai mic decât ofertele parvenite la licitația precedentă”, precizează directorul general interimar al APP, Vladimir Sadovoi.
Trebuie precizat, restul necesarului de consum pentru luna mai va fi asigurat de către Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES), la prețul de 59,5 dolari/ MWh, în baza contractului de achiziție semnat la sfârșitul lunii aprilie de Energocom.
Conform Comisiei Situații Excepționale, Energocom încheie contracte de achiziție cu producătorii, după care - cu furnizori și distribuitori.
Datele preliminare arată că la prețul mediu de achiziție al energiei electrice tarifele actuale pentru consumatorul final nu va crește. Totodată, ANRE urmează să analizeze prețul mediu de achiziție pentru a determina dacă va fi nevoie de o ajustare a tarifului.
Вывеска на офисе ПАО Газпром  - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2022
Rusia
“Gazprom” livrează gaz prin Ucraina către UE conform contractului
Fluxul de știri
0