Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Benzina trece de pragul de 29 de lei: Cât costă motorina

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Națională pentru Reglementare anunță noile prețuri plafon pentru carburanți.
CHIȘINĂU, 12 mai - Sputnik. Benzina cu cifra octanică 95 se scumpește din nou. Prețul pentru un litru ar putea trece de 29 de lei, după ce Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit și publicat noi prețuri plafon aplicabile pentru 13 mai.

Astfel, prețul pentru un litru de benzină ar putea crește cu încă 13 bani și va ajunge să coste 29,13 de lei. Prețul la motorină este în ușoară scădere. ANRE a stabilit un preț plafon mai mic cu trei bani. Astfel, motorina ar putea să coste pe 13 mai 27,81 de lei.

Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către Agenția Naționala pentru Reglementare în Energetică în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.
Acestea se calculează reieșind din valoarea medie a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului, rata oficială medie de schimb a monede internaționale în raport cu dolarul SUA pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului, dar și din marja comercială specifică - AC și TVA cota accizelor și taxa pe valoarea adăugată aplicate în conformitate cu Codul Fiscal al Republicii Moldova.
Octavian Armașu la Forumul Investiţional Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2022
Politică
Guvernatorul Băncii Naționale va fi audiat în Parlament: Care este motivul
Fluxul de știri
0