Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ambasadorul Rusiei la București a fost convocat la ministerul român de Externe

© Photo : Ambasada Federației Ruse în RomâniaValery Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România
Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2022
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe al României l-a convocat pe ambasadorul Rusiei din cauza unui articol despre NATO.
CHIȘINĂU, 12 mai – Sputnik. Ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, a fost convocat miercuri la Ministerul de Externe al României „în contextul publicării pe pagina de internet a Ambasadei a articolului „Despre lătratul NATO la frontierele Rusiei și sursa principală de dezinformare a lumii” și al altor luări de poziție ale Ambasadei”.

„În contextul publicării de către Ambasada Federației Ruse la București, pe pagina sa oficială de internet, a articolului cu titlul „Despre lătratul NATO la frontierele Rusiei și sursa principală de dezinformare a lumii”, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a dispus convocarea ambasadorului Federației Ruse în România, Valeri Kuzmin, la sediul Ministerului Afacerilor Externe”, scrie serviciul de presă al diplomației române.

Miercuri, 11 mai 2022, ambasadorul rus a avut o întrevedere cu secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota.
„Cu acest prilej, secretarul de stat pentru afaceri strategice a atras atenția că este inacceptabilă folosirea repetată de către misiunea rusă a unui limbaj nepotrivit, ofensator și provocator la adresa României și a NATO, Alianță din care țara noastră face parte ca urmare a deciziei sale democratic asumate”, mai scrie în comunicatul MAE român.
Secretarul de stat a atenționat partea rusă asupra faptului că această conduită de comunicare publică reflectă o abordare consecvent neconstructivă a relației bilaterale din partea Ambasadei și a solicitat ca mesajele publice să se mențină în limitele prevăzute de Convenția de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.
Vasile Dîncu - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2022
Internațional
Dîncu: România nu livrează arme Ucrainei
Fluxul de știri
0