Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Dîncu: România nu livrează arme Ucrainei

© Photo : Guvernul RomânieiVasile Dîncu
Vasile Dîncu - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2022
Abonare
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a negat încă o dată faptul că România livrează arme și muniție Ucrainei.
BUCUREȘTI, 30 apr - Sputnik. Dîncu a declarat că în acest moment Ucraina nici nu a solicitat ajutor sub formă de armament din partea României. ”Nu avem în acest moment cereri în acest sens, în momentul acesta nu avem operațiuni de genul acesta. Sigur că lucrurile evoluează, vom vedea ce hotărâri se iau și în alte locuri”, a declarat, preluat de Digi24, ministrul român al Apărării.
”În acest moment, noi nu am avut cereri, ne-am focusat pe zona umanitară, pe hub-ul nostru umanitar de la Suceava, însă în viitor analizăm și sigur că vom lua cu transparență decizii pe care le vom anunța public”, a mai declarat Dîncu.
Vladimir Zelenski a mulțumit premierului Ciucă și președintelui PSD, Marcel Ciolacu, pentru asistența acordată de România forțelor armate ucrainene. Știrea, apărută în media ucraineană, a fost ignorată de presa românească.
De asemenea, ministrul de Externe al Ucrainei, Kuleba, deosebit de vocal în Bulgaria în privința refuzului bulgarilor de a oferi ajutor militar Ucrainei, în România s-a arătat mulțumit și nu a făcut nicio critică.
Fluxul de știri
0