Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Rezerva Federală a numit principalul pericol ce amenință sistemul financiar mondial

Bancnote - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2022
Abonare
Rezerva Federală din SUA consideră conflictul din Ucraina, nu pandemia COVID, drept principala amenințare pentru sistemul financiar internațional.
CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Criza din Ucraina și inflația în plină creștere au devenit la ora actuală principalele amenințări pentru sistemul financiar mondial, scrie presa occidentală, la care face trimitere RIA Novosti.
„FRS nu mai consideră pandemia de coronavirus ca cea mai mare amenințare... Ea a fost substituită de conflictul din Ucraina și de inflația-record”, notează sursele la care face trimitere agenția rusă.
Regulatorul american a mai subliniat că anume evenimentele din Ucraina au provocat amplificarea incertitudinii economice.
În acest context este făcută precizarea că pot urma surprize nefaste legate de inflație și de ratele de bază, mai cu seamă dacă acestea vor fi însoțite de încetinirea activității economice. Toate acestea ar putea să afecteze sistemul financiar mondial.
Insula  Șerpilor - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2022
Rusia
Tentativă de a asalt a Insulei Șerpilor - pierderi ale Forțelor Armate ale Ucrainei
Fluxul de știri
0