Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Congresul SUA a aprobat ajutoare record pentru Ucraina

© Sputnik / Igor Mikhalev / Accesați arhiva multimediaЗдание конгресса США, архивное фото
Здание конгресса США, архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Congresul SUA a aprobat ajutoare record pentru Ucraina, în sumă de aproape 40 de miliarde de dolari
CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Camera Reprezentanților a Congresului SUA a aprobat un pachet de ajutor suplimentar pentru Ucraina în valoare de o sumă fără precedent - aproape 40 de miliarde de dolari, transmite RIA Novosti cu referire la rezultatele votului.
Săptămâna trecută, președintele american Joe Biden a anunțat furnizarea a unor sume suplimentare Kievului. Totodată, șeful statului a reamintit că fondurile alocate de Congres pentru o astfel de asistență au fost practic epuizate și a cerut parlamentarilor să aprobe „imediat” solicitarea transmisă anterior de administrația sa de a oferi Ucrainei un nou ajutor în sumă de 33 de miliarde de dolari.
În același timp, după cum scria mai devreme mass-media americane, în urma discuțiilor interne, liderii Congresului au ajuns la un acord privind alocarea a 39,8 miliarde de dolari de asistență Ucrainei, adică cu aproape șapte miliarde mai mult decât suma cerută de președintele SUA.
Potrivit informațiilor făcute publice de mai multe publicații, pachetul extins include o sumă suplimentară de 3,4 miliarde pentru asistență militară și aceeași sumă pentru asistență umanitară.
În același timp, propunerea de finanțare a programelor pentru combaterea coronavirusului, pe care democrații au dorit să o includă în pachetul general, va fi acum analizată separat.
Din 24 februarie, Rusia desfășoară o operațiune specială de denazificare și demilitarizare a Ucrainei. După cum a subliniat Vladimir Putin, scopul aceste operațiuni este „de a proteja oamenii care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Potrivit Ministerului Apărării, armata rusă lovește doar infrastructura militară și trupele ucrainene, nimic nu amenință populația civilă. Scopul principal al operațiunii din departament a fost numit eliberarea Donbas-ului.
Washington - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2022
Internațional
TAC: SUA în zadar speră să-și recapete rolul de lider global
Fluxul de știri
0