Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

TAC: SUA în zadar speră să-și recapete rolul de lider global

© Sputnik / Alexey AgarishevWashington
Washington - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2022
Abonare
TAC: rolul activ în conflictul din Ucraina nu are cum să ajute SUA să-și restabilească poziția de lider mondial.
CHIȘINĂU, 10 mai – Sputnik. Washingtonul n-ar trebui să conteze pe faptul că participarea sa vădită în conflictul din Ucraina îl va ajuta să-și restabilească poziția de lider mondial, scrie Andrew J. Bacevich într-un articol publicat recent, citat de RIA Novosti.
„Washingtonul desfășoară nenumărate conflicte armate, care, de obicei, sunt numite cruciade în numele libertății, chiar dacă la baza lor se află ambiții imperiale vădite sau voalate”, este menționat în materialul citat.
Autorul subliniază că autoritățile SUA ar trebui mai întâi să rezolve propriile sale probleme, care continuă să dezbine societatea americană.
„Disputele cu privire la frontieră, imigrație, criminalitate, poliție, posesia armelor, programele de învățământ și criza climaterică s-au acutizat și, din câte se vede, nu înclină spre compromis”, notează Bacevich.
El este de părere că actualul șef de la Casa Albă, Joe Biden, s-a dovedit a fi nepregătit să facă față sarcinilor ce stau în fața lui, este plictisitor, ineficient, face gafe impardonabile, incapabil să-i dea țării un nou impuls.
Anterior șeful Pentagonului a declarat în fața presei că SUA tind să slăbească Rusia, pentru ca aceasta „să nu mai poată întreprinde așa fel de acțiuni ca în Ucraina”.
Biden a semnat legea Lend-Lease pentru Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2022
Internațional
Biden a semnat legea Lend-Lease pentru Ucraina
Fluxul de știri
0