Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden a semnat legea Lend-Lease pentru Ucraina

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaBiden a semnat legea Lend-Lease pentru Ucraina
Biden a semnat legea Lend-Lease pentru Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Biden a semnat legea Lend-Lease care simplifică acordarea de asistență militară Ucrainei.
CHIȘINĂU, 10 mai - Sputnik. Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a semnat luni legea care permite accelerarea expedierii de echipamente militare în Ucraina, scrie RIA Novosti.
Documentul, care a fost aprobat de ambele camere ale Congresului american, este menit să simplifice acordarea de asistență militară Ucrainei.
În special, documentul elimină temporar o serie de „cerințe legate de atribuțiile președintelui de a împrumuta-închiria echipamente de apărare dacă acestea sunt destinate conducerii Ucrainei sau altor țări din Europa de Est, care au fost supuse invaziei ruse”, potrivit documentului publicat pe site-ul Congresului SUA.
SUA au aprobat sprijin suplimentar pentru Ucraina în valoare de 33 de miliarde de dolari. Dintre acestea 20 de miliarde sunt pentru asistență militară, iar 8,5 miliarde pentru ajutor economic.
Practica împrumutării-închirierii a devenit cunoscută pe scară largă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când Statele Unite, pe o bază parțial reciprocă, au furnizat arme și materiale strategice statelor care luptau împotriva Germaniei naziste, inclusiv Uniunii Sovietice.
Возложение венка и цветов к Могиле Неизвестного Солдата у Кремлевской стены - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2022
Rusia
Ororile unui război global nu trebuie să se repete, a spus Putin
Fluxul de știri
0