Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Benzina se scumpește cu 61 de bani: Cu cât crește prețul motorinei

© Sputnik / Mihai Carausstație PECO
stație PECO - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță noi prețuri plafon pentru carburanți.
CHIȘINĂU, 10 mai - Sputnik. Prețul pentru un litru de benzină se apropie de 29 de lei. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit și publicat noi prețuri plafon pentru carburanți, aplicabile pentru data de 11 mai.

Astfel, șoferii ar putea achita cu tocmai 61 de bani mai mult pentru un litru de benzină și cu 15 bani mai mult pentru un litru de motorină. Așadar, prețurile la carburanți ar putea ajunge la 28,78 de lei pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95 și 27,90 pentru un litru de motorină.

ANRE a anunțat acum șase zile că cotațiile Platts la benzină și motorină pe parcursul ultimelor 14 zile au crescut constant fiind înregistrate valori cuprinse între 1 008 - 1 157 de dolari per tonă la benzină și între 1 066 - 1 205 de dolari pentru o tonă de motorină.
În plus, a fost înregistrată o creștere a cursului de schimb al monedei naționale în raport cu dolarul american cu circa 0,20 de lei.
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică reiterează că mecanismul actual de stabilire a prețurilor la produsele petroliere reprezintă o modalitate sigură care permite reflectarea fidelă la panourile stațiilor de alimentare a evoluțiilor de pe piața internațională atât în perioade de creștere, cât și de descreștere a cotațiilor, fiind exclusă orice posibilitate de intervenție a companiilor petroliere în mecanismul aplicat.
Stație de compresie a gazelor - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2022
Economie
Cum arată planul de reacție a UE la o eventuală sistare a livrărilor de gaz de către Rusia
Fluxul de știri
0