Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Cum arată planul de reacție a UE la o eventuală sistare a livrărilor de gaz de către Rusia

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaStație de compresie a gazelor
Stație de compresie a gazelor - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2022
Abonare
Comisia europeană o să le ceară țărilor UE să se împartă între ele cu resursele energetice, în cazul unei eventuale sistări a livrărilor de către Rusia.
CHIȘINĂU, 9 mai – Sputnik. Bruxelles-ul a elaborat un plan „genial” în încercarea sa de a proteja Europa de o eventuală deconectare de la gazul rusesc. Pe 18 martie Comisia europeană urmează aă aprobe planul, notează RIA Novosti cu referire la surse europene.
Potrivit sursei, în cazul sistării livrărilor de către Rusia, tot spațiul UE se va pomeni în stare de urgență, iar țările care vor avea surse alternative de energie vor trebui să se împartă cu țările care vor fi într-o situație mai proastă.
De asemenea, Bruxelles-ul va impune norme de consum de energie în sectorul industrial. Această măsură are menirea să nu admită ca producătorii din țările mai puțin afectate de deficitul de energie să obțină avantaje comparative față de celelalte.
Altă parte a planului se referă la asigurarea gospodăriilor casnice cu energie, în special cu gaze naturale.
Fluxul de știri
0