Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noile reguli pentru desfășurarea examenului auto au intrat în vigoare - detalii

© Sputnik / Anatolii KiriakȘcoala auto
Școala auto - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2022
Abonare
Noile reguli pentru organizarea și desfășurarea examenelor auto au intrat în vigoare.
CHIȘINĂU, 10 mai - Sputnik. Din ziua de 10 mai 2022 sunt puse în aplicare noile prevederi ale Regulamentului privind procedura de examinare pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule, emiterea și valabilitatea permisului de conducere.
Așadar, de astăzi, exercițiile din sub-proba „poligon” pentru candidații de obținere a permisului de conducere categoria B vor fi efectuate în condiții de traseu și nu pe poligonul de pe lângă centrele de instruire ale Agenției Servii Publice.
Proba practică trafic va include și elementele sub-probei poligon și nu va dura mai mult de 25 de minute. Candidații pentru obținerea dreptului de a conduce din categoria B vor avea de executat în cadrul probei trafic una din următoarele manevre speciale:
menţinerea benzii la deplasarea în marșarier pe o distanță de circa 20 m;
întoarcerea vehiculului în sens opus, folosind mersul înainte şi înapoi - 1 tentativă din 3 mişcări
încadrarea vehiculului în limitele spațiului de parcare, la intrare sau la ieșire - paralel, oblic sau în unghi drept, prin mers înainte sau înapoi, pe teren plat, 1 tentativă.
Trebuie precizat că acei candidați care până la data de 8 mai au susținut sub-proba poligon și dețin rezultatul „Admis” nu vor exercita manevrele speciale de conducere.
Candidații de obținere a permisului de conducere categoria A şi subcategoriile AM, A1, A2 şi B1 vor susține proba practică pe teren special amenajat. Durata probei practice pentru candidații din categoria A şi subcategoriile AM, A1, A2 şi B1 va fi de minimum 15 minute.
Cetățenii vor veni la examenele de calificare auto doar cu buletinele de identitate. Modificările operate în procedura de examinare pentru obținerea dreptului de a conduce și alinierea acestora la standardele europene va face posibilă semnarea acordurilor de conversiune a permiselor de conducere moldovenești dintre Republica Moldova și alte state.
Noua metodologie de organizare și desfășurare a examinării în vederea obținerii dreptului de a conduce vehicule a fost elaborată de către Ministerul Educației și Cercetării în colaborare cu Agenția Servicii Publice și Ministerul Afacerilor Interne.
școala - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Societate
Reguli noi privind examinarea medicală pentru cei care vor permis de conducere – detalii
Fluxul de știri
0