Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reguli noi privind examinarea medicală pentru cei care vor permis de conducere – detalii

© Sputnik / Anatolii Kiriakșcoala
școala - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Abonare
Regulamentul circulației rutiere și anumite norme au fost modificate de Cabinetul de Miniștri.
CHIȘINĂU, 2 mart – Sputnik. Normele privind examinarea medicală a conducătorilor de vehicule și a candidaților pentru obținerea permisului de conducere au fost modificate. O Hotărâre în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Guvernului din 2 martie.
Potrivit modificărilor se propune modernizarea serviciilor publice, prin digitizarea serviciului „Eliberarea permisului de conducere”. Această modificare va duce la asigurarea creșterii calității, reducerii costului și a duratei prestării serviciilor publice cetățenilor Republicii Moldova.
Totodată, va fi redus numărul de acte necesare la perfectarea dreptului de a conduce vehicule, prin excluderea testului psihofiziologic și eliberarea adeverinței medicale a conducătorilor de vehicule și a candidaților pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule de către medicul de familie, care va accesa datele medicale ale persoanei în sistemul informațional de Asistență medicală primară.
La fel, va fi asigurat schimbul de date între instituțiile implicate în procesul de documentare a persoanelor cu dreptul de a conduce vehicule, prin intermediul sistemelor informaționale deținute conform ariei de competență.
Rîul Nistru - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Societate
Ajutor material unic pentru anumite categorii de persoane: Cine sunt beneficiarii
Fluxul de știri
0