Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

PSRM îi va consulta pe cetățenii care au probleme pentru panglica Sf. Gheorghe

© Photo : Miroslav RotariPartidul Socialiștilor din Republica Moldova
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
PSRM promite consultanță juridică cetățenilor care vor fi trași la răspundere pentru panglica Sfântul Gheorghe.
CHIȘINĂU, 10 mai – Sputnik. Cetățenii care pot fi atrași la răspundere contravențională pentru purtarea panglicii Sf. Gheorghe vor beneficia de consultanță juridică din partea PSRM, anunță marți serviciul de presă al formațiunii printr-un comunicat.
„Juriștii PSRM vor acorda consultanță juridică deplină fiecărui locuitor al țării care a considerat oportun să poarte panglica Sf. Gheorghe în cadrul acțiunilor dedicate Zilei Victoriei și a fost amendat”, notează sursa citată.
În comunicat se precizează că toți cetățenii față de care au fost întocmite procese-verbale cu privire la săvârșirea contravenției menționate mai sus se pot adresa la sediul republican al PSRM.
Partidul Socialiștilor a condamnat categoric adoptarea de către majoritatea parlamentară a legii care interzice panglica Sf. Gheorghe și a contestat-o deja la Curtea Constituțională. Socialiștii sunt deciși să întreprindă toate acțiunile legale pentru a anula această lege.
PSRM consideră că nimeni nu este în drept să interzică cinstirea memoriei glorioșilor noștri tați, bunici și străbunici care au învins nazismul și nimeni nu este în drept să interzică milioanelor de oameni să poarte panglica Sf. Gheorghe în amintirea acelor fapte eroice.
Марш Победы в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2022
Politică
Oficial: Aproape 37 de mii de oameni au participat la evenimentele de 9 Mai
Fluxul de știri
0