Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Oficial: Aproape 37 de mii de oameni au participat la evenimentele de 9 Mai

© Sputnik / Дмитрий ТереховМарш Победы в Кишиневе
Марш Победы в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Inspectoratul General al Poliției a prezentat informații cu privire la evenimentele dedicate Zilei de 9 Mai organizate în toată țara.
CHIȘINĂU, 9 mai - Sputnik. Aproximativ 37 de mii de oameni au participat la manifestațiile dedicate Zilei de 9 mai organizate pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Informația a fost prezentată de către șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu în cadrul unei conferințe de presă.
Potrivit șefului IGP, chiar dacă au existat și cazuri de nerespectare a normelor legale s-a constatat un comportament civic civilizat în societate.
Așadar, în total, Poliția a fixat încălcarea unor reguli impuse de legislație în 42 de cazuri și se referă în special la utilizarea simbolurilor interzise. În toate aceste cazuri sunt vizate 90 de persoane.
„Din numărul total de cazuri, 38 se referă la utilizarea simbolurilor interzise. Am avut și două situații de provocare. Din cele 90 de persoane, 24 au fost identificate, iar cazul lor se află deja în proces de examinare. Deja au fost întocmite 12 procese verbale”, a declarat Cernăuțeanu.
Șeful IGP anunță că Poliția a reținut două persoane, care "încercau să se infiltreze în mulțime". La o persoană au fost depistate ouă, la altă persoană - pietre.
Viorel Cernăuțeanu a confirmat informația despre depistarea "obiectelor suspecte" la Complexul Memorial „Eternitate”. El a precizat că în momentul depistării, acestea erau "inactive". Cazul se cercetează.
Potrivit lui Viorel Cernăuțeanu în Chișinău au participat la manifestații aproximativ șapte mii de persoane. Șeful IGP a mai precizat că indiferent de statutul persoanelor care au încălcat legislația în vigoare, acestea vor fi atrase la răspundere contravențională.
Марш Победы в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2022
Politică
Manifestații de 9 mai la Chișinău: Are loc Marșul Victoriei
Fluxul de știri
0