Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

„Moldovagaz” nu a primit notificări privind limitarea livrării gazelor naturale

© Sputnik / Mihai CarausVadim Ceban
Vadim Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vadim Ceban: „Moldovagaz” nu a primit nicio notificare oficială de la „Gazprom” și nici de la OSTG din Ucraina despre limitarea livrărilor de gaz natural.
CHIȘINĂU, 10 mai – Sputnik. „Moldovagaz” nu a primit nicio notificare oficială de la „Gazprom” și nici de la OSTG din Ucraina despre limitarea livrărilor de gaz natural în punctele de conexiune intersistemice „Alekseevka” și „Grebeniki”, a scris pe contul său de Telegram marți seara conducătorul „Moldovagaz”, Vadim Ceban.
„Livrările de gaze în Republica Moldova se efectuează în regim obișnuit. În calitate de conducător al SA „Moldovagaz” voi continua să informez consumatorii și alte persoane interesate despre evoluția acestei situații”, notează Ceban.
Anterior operatorul sistemului de transportare a gazului din Ucraina a anunțat încetarea tranzitului gazului prin stația „Sohranovka” începând cu data de 11 mai.
În anunțul operatorului ucrainean se spune că pe data de 11 mai 2022, începând cu ora 7.00 dimineața, la „Sohranovka” nu va mai fi primit gazul în punctul fizic de conectare .
Decizia este motivată de o situație de forță majoră, determinată de circumstanțe care, potrivit părții ucrainene, fac imposibilă transportarea gazului prin stația „Sohranovka” și prin stația de compresoare „Novopskov”, care se află sub controlul Rusiei.
Compania rusă „Gazprom” a confirmat marți recepționarea notificării din partea operatorului ucrainean privind încetarea tranzitului din cauza circumstanțelor de forță majoră.
Operatorul rus „Gazprom” a menționat că își îndeplinește obligațiunile contractuale față de consumatorii europeni și livrează cantitățile de gaz solicitate.
Газовая конфорка - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2022
Economie
Moldovagaz nu are datorii față de Gazprom pentru aprovizionarea curentă cu gaze naturale
Fluxul de știri
0