Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu s-a întâlnit cu Secretarul General al ONU - detalii

© Photo : Preşedinţia Republicii MoldovaMaia Sandu s-a întâlnit cu Secretarul General al ONU, Antonio Guterres
Maia Sandu s-a întâlnit cu Secretarul General al ONU, Antonio Guterres - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2022
Abonare
Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Secretarul General al ONU.
CHIȘINĂU, 10 mai - Sputnik. Întrevederea președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, cu Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a avut loc. Asta după ce, întrevederea celor doi oficiali programată pentru data de 9 mai a fost anulată din motive de sănătate pe care le acuza șeful statului.
Pe pagina oficială de pe o rețea de socializare, Maia Sandu a scris că a discutat cu Secretarul General al ONU despre consecințele războiului din Ucraina pentru Republica Moldova.
„Mizăm pe cooperarea cu Națiunile Unite pentru a răspunde mai eficient la numeroasele provocări cu care ne confruntăm. Am primit asigurări că, în scurt timp, ajutoare vor ajunge la toți cei care au nevoie de ele. Domnul Antonio Guterres a transmis tuturor cetățenilor noștri gratitudinea sa pentru solidaritatea manifestată față de refugiații din Ucraina”, scrie Maia Sandu.
Președintele a precizat că a reconfirmat susținerea pentru agenda de dezvoltare durabilă a ONU. Cei doi oficiali au discutat și despre noul Cadru de Parteneriat ONU - Moldova pentru următorii cinci ani. Este vorba de un parteneriat în domeniul drepturilor omului și al dezvoltării, al consolidării statului de drept și democrației.
Amintim, Secretarul General al ONU se află într-o vizită de lucru la Chișinău. Pe 9 mai, acesta s-a întâlnit cu premierul Natalia Gavrilița, iar astăzi a vizitat refugiații din Ucraina cazați la „Moldexpo”.
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2022
Politică
Canale de comunicare Chișinău-Tiraspol pentru neescaladarea situației – Gavrilița
Fluxul de știri
0