Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O companie aeriană din țara noastră, certificată ca operator în România

© Sputnik / Mihai CarausAeroportul Chișinău
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2022
Abonare
Înființată în anul 2020 în Republica Moldova, compania aeriană low-cost HiSky a fost certificată recent ca operator aerian și în România. Ea a început deja operarea primelor zboruri pe aeroportul Otopeni din București.
CHIȘINĂU, 10 mai - Sputnik. Pe piața din România a apărut o nouă companie aeriană. Este vorba despre HiSky, o companie aeriană low-cost, înființată în Republica Moldova în anul 2020.
Recent, ea a fost certificată ca operator aerian și în România.
Pasagerii din București vor putea călători cu HiSky către Timișoara și Cluj, ca și către Israel - Tel Aviv. Totodată, în vara acestui an, compania va opera mai multe zboruri charter, relatează profit.ro.
HiSky operează o flotă de cinci aeronave din familia Airbus A320, respectiv patru aeronave A320 cu 180 de locuri și o aeronavă A319 în configurație de 144 de locuri.
În acest moment, compania are peste 200 de angajați, dintre care aproape jumătate personal de zbor.
HiSky operează zboruri din București, Cluj-Napoca, Baia Mare, Satu Mare, Iași și Chișinău către 10 destinații din România și din Europa. Operatorul anunță, pentru sezonul de iarnă, după deschiderea hub-ului de la București, începerea deschiderea a încă 2 destinații interne, Oradea și Iași și a altor 10 destinații din Europa.
Fondatorul și directorul general al HISky este Iulian Scorpan, fost pilot și director general la Air Moldova.
Acesta a înființat HiSky la Chișinău împreună cu Victor Sulă, anterior director general adjunct al operatorului aerian de peste Prut.
Josep Borrell - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2022
Politică
Înalt oficial UE pledează pentru furtul rezervelor valutare ale unui alt stat
Fluxul de știri
0