Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Codul roșu de alertă teroristă a fost prelungit în regiunea transnistreană

© Sputnik / Mihai CarausTiraspol
Tiraspol - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2022
Abonare
Autoritățile de la Tiraspol au prelungit codul roșu de alertă teroristă în regiune pentru încă 15 zile.
CHIȘINĂU, 10 mai - Sputnik. Codul roșu de alertă teroristă a fost prelungit în regiunea transnistreană până pe 25 mai, anunță serviciul de presă al liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, citat de RIA Novosti.

„Codul roșu a fost prelungită pentru încă 15 zile - până la 25 mai 2022 inclusiv. Vadim Krasnoselski a semnat decretul. Au fost aduse și unele modificări necesare actului juridic cu privire la aprobarea procedurii de stabilire”, se arată în comunicat.

Amintim că codul roșu de amenințare teroristă a fost stabilit și instituit în regiunea transnistreană pe 26 aprilie. Potrivit autorităților din stânga Nistrului, decizia introducerii codului roșu de amenințare teroristă a prevăzut adoptarea unor măsuri suplimentare pentru asigurarea securității societății.
„Principala problemă este atacurile teroriste asupra infrastructurii și instituțiilor de stat. Au fost înregistrate trei atacuri - sediul Ministerului Securității Statului din Tiraspol, unitatea militară de lângă satul Parcani și antenele centrului de radio și televiziune din apropierea satului Maiak au fost avariate. Nivelul de pericol a fost recunoscut de membrii Consiliului de Securitate ca fiind critic”, a scris presa din regiune la 26 aprilie.
Marșul „Regimentul Nemuritor” , organizat în Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2022
Politică
PSRM, despre participanții „plătiți” la marșul “Regimentul nemuritor”
Fluxul de știri
0