Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM, despre participanții „plătiți” la marșul “Regimentul nemuritor”

© Sputnik / Dmitry TerekhovMarșul „Regimentul Nemuritor” , organizat în Chișinău
Marșul „Regimentul Nemuritor” , organizat în Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2022
Abonare
Informațiile despre presupusa achitare a participanților la marșul “Regimentul nemuritor” reprezintă o minciună, lansată cu scopul de a incita spiritele în această zi sfântă pentru cetățeni, anunță PSRM.
CHIȘINĂU, 10 mai - Sputnik. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova va ataca în judecată falsul promovat de o organizație unionistă și vor cere despăgubiri pentru răspândirea informațiilor calomnioase și vădit false. Anunțul a fost făcut de PSRM printr-un comunicat de presă emis pe site-ul oficial al partidului.
„Partidul Socialiștilor din Republica Moldova va ataca în judecată falsul promovat de o organizație unionistă și preluat de unele instituții media. Condamnăm acțiunile provocatoare și regizate de unele grupuri minore unioniste, puse la cale chiar în data de 9 mai, când sărbătorim Ziua Victoriei asupra fascismului”, se spune în declarație.
Socialiștii susțin că vor cere despăgubiri prin intermediul instanțelor „pentru răspândirea informațiilor calomnioase și vădit false. Întreaga sumă câștigată în acest proces va fi oferită veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei.”.
„Atât marșul “Regimentul nemuritor”, cât și alte acțiuni organizate cu ocazia zilei de 9 mai, s-au desfășurat pașnic și civilizat, cu excepția unor provocări sporadice din partea unor grupuri marginale. Comemorarea Victoriei obținute de străbunii, buneii și părinții noștri asupra fascismului este o datorie pe care noi, membri PSRM, precum și majoritatea cetățenilor Republicii Moldova, o cinstim cu sfințenie”, se arată în comunicat.
Socialiștii mai scriu că „orice acțiune provocatoare și critică la adresa acestei sărbători poate fi echivalată cu profanarea și tentativa periculoasă de a rescrie istoria”.
Amintim că ieri în toată țara au fost organizate evenimente dedicate Zilei de 9 Mai. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, la evenimente au participat aproximativ 37 de mii de oameni.
Acțiunea ”Regimentul nemuritor”, organizată în orașul Sevastopol - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2022
Galerie foto
Acțiunea ”Regimentul nemuritor”, organizată în mai multe orașe ale lumii
Fluxul de știri
0