Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ororile unui război global nu trebuie să se repete, a spus Putin

© POOL / Accesați arhiva multimediaВозложение венка и цветов к Могиле Неизвестного Солдата у Кремлевской стены
Возложение венка и цветов к Могиле Неизвестного Солдата у Кремлевской стены - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Putin a îndemnat să se facă totul pentru ca ororile unui război global să nu se mai repete
Președintele rus Vladimir Putin, la Parada Victoriei de la Moscova, a vorbit despre datoria de a păstra memoria celor care au zdrobit nazismul și de a face totul pentru ca ororile unui război global să nu se mai repete.
„Suntem mândri de generația necucerită și curajoasă de învingători, că suntem urmașii lor și este de datoria noastră să păstrăm memoria celor care au zdrobit nazismul, care ne-au lăsat moștenire să fim vigilenți și să facem totul pentru ca oroarea războiului global să nu se mai întâmple”, a spus președintele rus, citat de RIA Novosti.
În adresarea sa din 24 februarie către cetățenii țării, Putin a amintit paginile istoriei legate de Marele Război pentru Apărarea Patriei, menționând că atunci, în anii 1940-1941, URSS a încercat să prevină sau măcar să întârzie izbucnirea războiului, „s-a străduit literalmente până la urmă să nu provoace potențialul agresor, nu a întreprins sau a amânat acțiunile cele mai necesare, evidente în pregătirea respingerii atacului iminent”, iar acest lucru a condus la faptul că acțiunile întreprinse în final erau „deja catastrofic de întârziate".
După cum a remarcat șeful statului rus, „inamicul a fost oprit și apoi zdrobit, dar cu un preț colosal”, greșeala asociată cu încercarea de a potoli agresorul i-a costat ​​scump pe oamenii țării. Liderul rus a subliniat că „nu vom face o asemenea greșeală a doua oară, nu avem niciun drept”.
Parada Victoriei de la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2022
Rusia
Putin i-a felicitat pe ruși cu prilejul Zilei Victoriei
Fluxul de știri
0