Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Țările NATO nu au vrut să audă Rusia, a spus Putin

© POOL / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин на военном параде в честь 77-й годовщины Победы в ВОВ
Президент РФ В. Путин на военном параде в честь 77-й годовщины Победы в ВОВ - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele rus Putin: Țările NATO nu au vrut să audă Rusia, aveau alte planuri
Președintele rus Vladimir Putin a spus că țările NATO nu au vrut să audă Federația Rusă, aveau planuri complet diferite, pregăteau un atac asupra Crimeei.
„Țările NATO nu au vrut să ne audă, ceea ce înseamnă că de fapt aveau planuri complet diferite, iar noi am văzut asta. În mod deschis, pregătirile erau în desfășurare pentru o altă operațiune punitivă în Donbas, o invazie a ținuturilor noastre istorice, inclusiv a Crimeei”, a spus Putin în discursul său din Piața Roșie, la Parada Victoriei.
Putin a remarcat că Kievul a anunțat posibila achiziție de arme nucleare.
În adresarea sa din 24 februarie către cetățenii țării, Putin a amintit paginile istoriei legate de Marele Război pentru Apărarea Patriei, menționând că atunci, în anii 1940-1941, URSS a încercat să prevină sau măcar să întârzie izbucnirea războiului, „s-a străduit literalmente până la urmă să nu provoace potențialul agresor, nu a întreprins sau a amânat acțiunile cele mai necesare, evidente în pregătirea respingerii atacului iminent”, iar acest lucru a condus la faptul că acțiunile întreprinse în final erau „deja catastrofic de întârziate".
După cum a remarcat șeful statului rus, „inamicul a fost oprit și apoi zdrobit, dar cu un preț colosal”, greșeala asociată cu încercarea de a potoli agresorul i-a costat ​​scump pe oamenii țării. Liderul rus a subliniat că „nu vom face o asemenea greșeală a doua oară, nu avem niciun drept”.
Parada Victoriei de la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2022
Rusia
Putin i-a felicitat pe ruși cu prilejul Zilei Victoriei
Fluxul de știri
0