Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Regiunea Herson plănuiește să se integreze cât mai mult posibil în Rusia

© Sputnik / РИА Новости / Accesați arhiva multimediaВоеннослужащие Росгвардии в Херсонской области
Военнослужащие Росгвардии в Херсонской области - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2022
Abonare
Autoritățile regiunii Herson: intenționăm să integrăm regiunea în Rusia cât mai mult posibil
CHIȘINĂU, 9 mai - Sputnik. Regiunea Herson va depune eforturi pentru a se integra cu Rusia, dar încă nu sunt planificate referendumuri, a declarat pentru RIA Novosti Kirill Stremousov, vicepreședintele administrației militaro-civile din regiune.
"Nu intenționăm să organizăm un referendum și să creăm o republică. Astăzi, pe baza oportunităților pe care le avem, ne vom integra cât mai mult în Federația Rusă", a spus el agenției.
Potrivit acestuia, locuitorii regiunii vor putea obține pașaportul rusesc și vor putea beneficia de asistență socială stabilă și de securitate. De asemenea, aneterior s-a anunțat că în unele părți ale regiunii deja se plătesc pensii în ruble și s-a promis să se extindă practica în întreaga regiune.
Militarii ruși au preluat controlul asupra întregii regiuni Herson din sudul țării și a părții dinspre Azov a regiunii Zaporojie din Ucraina. În cele două regiuni s-au format administrații civilo-militare, au început difuzarea posturilor de televiziune și radio rusești, iar relațiile comerciale cu Crimeea sunt restabilite.
Secretarul Consiliului General al „Rusia Unită” Andrei Turchak a spus mai devreme că Rusia a venit pentru totdeauna în regiunea Herson. Și șeful administrației regionale, Vladimir Saldo, a adăugat că regiunea este deja „o parte integrantă a unei familii mari - Federația Rusă”.
Tehnică militară ucraineană distrusă în Mariupol - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2022
Internațional
Un colonel ucrainean capturat de ruși, despre armamentul german livrat Kievului
Fluxul de știri
0