Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un colonel ucrainean capturat de ruși, despre armamentul german livrat Kievului

© AP Photo / Alexei AlexandrovTehnică militară ucraineană distrusă în Mariupol
Tehnică militară ucraineană distrusă în Mariupol - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Colonelul Kormeankov, capturat de militarii ruși: gândul la militarul Ucrainei înarmat cu un aruncător de grenade nemțesc mă face să nu mă simt în apele mele.
CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Comandantul brigăzii a 36-a a pușcașilor marini ai Forțelor Armate ale Ucrainei, colonelul Dmitri Kormeankov, a declarat că nu se simte în apele lui atunci când se gândește la faptul că militarul ucrainean luptă cu aruncătorul de grenade nemțesc în mâini.
Dmitri Kormeankov a fost capturat în Mariupol, când încerca, împreună cu un grup de militari, să părăsească teritoriul uzinei „Azovmaș”. Ulterior el a făcut depoziții despre circumstanțele în care au nimerit în captivitate și despre luptele din Mariupol la care a luat parte.
Militarul a declarat că înaintașii lui au luptat în Marele Război pentru Apărarea Patriei, au fost partizani în pădurile din Breansk și că ar fi nedumeriți dacă ar vedea că nepotul lor luptă umăr la umăr cu cei din gruparea militară „Azov” (împotriva căreia în Rusia este intentat dosar penal).
„Nu știu ce ar fi spus. Ei, probabil, ar fi nedumeriți de ceea ce se întâmplă pe teritoriul Ucrainei”, a spus militarul.
Vorbind despre ajutorul umanitar care vine în Ucraina din Occident, inclusiv din Germania, Kormeankov a spus: „Sigur, e ridicol... Mi-am imaginat militarul nostru ucrainean cu un aruncător de grenade nemțesc. Păi, m-am simțit nu tocmai în apele mele... Înaintașii noștri ar fi îngroziți de ceea ce se întâmplă azi în Ucraina. Ar fi șocați. Ei... Ei ar fi foarte decepționați... Cred că totul i-ar decepționa”.
Fluxul de știri
0