Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nicu Popescu, despre 9 mai: A fost o victorie a solidarității și unității

© Sputnik / Mihai Carausвозложение цветов на мемориале в Кишиневе в День памяти и скорби
возложение цветов на мемориале в Кишиневе в День памяти и скорби - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2022
Abonare
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu un mesaj de 9 mai.
CHIȘINĂU, 9 mai - Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a declarat că 9 Mai rămâne o zi în care învățăm din rănile trecutului pentru a fi mai puternici și mai prosperi în viitor.
Într-un mesaj postat pe canalul oficial de Telegram, Popescu a precizat că în Republica Moldova, pe 9 Mai comemorăm pe cei căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial, dar și 72 de ani în urmă s-a născut Europa.
„Pe 9 mai cinstim veteranii care au luptat pentru pace și au plătit cu sânge prețul celui mai teribil război din istoria umanității. De asemenea, 9 Mai este ziua în care acum 72 de ani în urmă s-a născut Europa pașnică, prosperă și unită. Pentru toată Europa 9 Mai înseamnă pace, libertate, democrație, egalitate, înseamnă respect pentru demnitatea umană și pentru drepturile omului, înseamnă puterea statului de drept și instituții care veghează interesele cetățenilor săi”, a scris Popescu.
Ministrul mai spune că nimic din toate aceste lucruri nu ar fi fost posibil fără efortul comun din anii celui De-al Doilea Război Mondial, când toate țările, toți părinții și bunicii noștri s-au unit pentru a se opune răului care amenința toată planeta. Nicu Popeswcu a menționat că „a fost o victorie a solidarității și a unității”.
Tototadîă, ministrul de Externe de la Chișinău a scris că viitorul țării noastre nu poate fi decât în Europa. Amintim, în această dimineață, prim-ministrul Republicii Moldova însoțită de miniștri și președintele Parlamentului însoțit de deputați au mers la Complexul Memorial pentru a comemora victimele celui de-Al Doilea Război Mondial.
Depuneri de flori la Complexul Memorial Eternitate - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2022
Politică
Conducerea țării depune flori la Complexul Memorial „Eternitate”
Fluxul de știri
0