Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

O nouă decizie a Adunării Populare din Găgăuzia: Panglica „Gheorghevscaia” - permisă

© Sputnik / Mihai CarausGagauziya
Gagauziya - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2022
Abonare
Utillizarea panglicii „Gheorghevscaia” a fost permisă din nou pe teritoriul UTA Găgăuzia.
CHIȘINĂU, 9 mai - Sputnik. Adunarea Populară a Găgăuziei a permis din nou utilizarea panglicii „Gheorghevscaia” pe teritoriul autonomiei.
Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe de urgență a Adunării Populare a Găgăuziei. Rezoluția care permite pe 9 mai 2022 „purtarea panglicilor bi- și tricolore de culori negru-galben sau portocaliu-galben” pe teritoriul Găgăuziei a fost adoptată în unanimitate.
Decizia a fost luată după ce Curtea de Apel Comrat a suspendat funcționarea legii care permitea utilizarea panglicii în autonomie.
Amintim că pe 7 aprilie deputații au votat în două lecturi un amendament la Codul contravențional prin care prevede ca panglicile, semnele, literele sau combinațiile acestora, ce sunt folosite în calitate de elemente distinctive ale agresiunii militare ruse în Ucraina, sunt interzise pe teritoriul Republicii Moldova.
Legea votată de majoritatea PAS, care prevede interzicerea panglicii "Sfântului Gheorghe", precum și a altor simboluri, utilizate de participanții la acțiunile militare din Ucraina, introduce amenzi de până la 9000 de lei și muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore pentru persoanele fizice, iar persoanele juridice, conform documentului, pot lua amenzi de până la 18 mii de lei.
Ambasadorul Rusiei Oleg Vasențov - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2022
Moldova și Rusia
Ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov, a transmis un mesaj de felicitare de 9 mai
Fluxul de știri
0