Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov, a transmis un mesaj de felicitare de 9 mai

© Sputnik / Alexander SvyazinAmbasadorul Rusiei Oleg Vasențov
Ambasadorul Rusiei Oleg Vasențov - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2022
Abonare
Ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasențov, a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Victoriei.
CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov, a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.
„Dragi veterani, conaționali, locuitori ai Republicii Moldova! Vă felicit din inimă cu Ziua Victoriei! Legendarul mai al anului patruzeci și cinci va rămâne pentru totdeauna o dată semnificativă în istoria omenirii. În această zi de 9 mai noi cinstim într-un mod special eroismul generaților mai mari, care au obținut vitejește victoria pe front și în spatele acestuia”, se spune în mesajul ambasadorului.
El a subliniat importanța transmiterii adevărului despre cea mai îngrozitoare tragedie a secolului XX și a menționat că falsificarea istoriei și uitarea eroismului generației de învingători nu poate fi admisă.

„Victoria asupra nazismului a fost posibilă datorită unității și coeziunii tuturor popoarelor Uniunii Sovietice, inclusiv a moldovenilor”, este un alt citat din mesajul de felicitare semnat de Oleg Vasnețov.

El le-a exprimat veteranilor mulțumiri sincere și recunoștință, le-a dorit sănătate, prosperitate și viață lungă.
Церемония захоронения 4 бойцов на Мемориале в Шерпенах - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2022
Societate
Patru soldați anonimi, înmormântați cu onoruri la Memorialul Șerpeni
Fluxul de știri
0