Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Krasnoselski, despre trupele militare transnistrene „în plină pregătire de luptă”

© Sputnik / Irina LeahovaVadim Krasnoselski
Vadim Krasnoselski - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2022
Abonare
Liderul administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, se vede nevoit pentru a câta oară să facă precizări în legătură cu falsurile ce apar în presă despre pretinsa mobilizare a militarilor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Vadim Krasnoselski a scris pe contul său de Telegram că în regiunea transnistreană nu se desfășoară mobilizarea supușilor militari, ci este instituit doar „Cod roșu” de pericol terorist după cele câteva incidente.
„Aduc la cunoștința publicului, în legătură cu noile mesaje care apar în spațiul informațional și care citează Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei despre pretinsa trecere a Forțelor Armate PMR în pregătirea deplină de luptă: în Transnistria nu se desfășoară mobilizarea. După atacurile care au avut loc, a fost introdus nivelul „roșu” de pericol terorist, cu implementarea măsurilor preventive adecvate și protecția populației. Instituțiile de drept ale republicii activează în regim de vigilență sporită. Forțele armate ale RMN și Grupul Operativ al Trupelor Ruse din Transnistria își desfășoară serviciul în regim obișnuit. Nu sunt niciun fel de schimbări”, a notat Krasnoselski.
Totodată, el a reiterat că regiunea transnistreană nu amenință în niciun fel statele din vecinătate, respectă neutralitatea și pledează pentru soluționarea tuturor problemelor la masa de negocieri.
Автомобиль милиции Приднестровья в Тирасполе - Sputnik Moldova, 1920, 03.05.2022
Societate
Atac terorist preîntâmpinat la Tiraspol
Fluxul de știri
0