Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atac terorist preîntâmpinat la Tiraspol

© Photo : Telegram / Пресс-центр МВД ПМРАвтомобиль милиции Приднестровья в Тирасполе
Автомобиль милиции Приднестровья в Тирасполе - Sputnik Moldova, 1920, 03.05.2022
Abonare
În Transnistria a fost preîntâmpinat un atac terorist asupra centrului de radio și televiziune „Maiak”.
CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. În Transnistria a fost preîntâmpinată tentativa unui atac terorist asupra centrului de radio și televiziune Maiak, transmite postul local de televiziune TSV, care este citat de RIA Novosti.
Potrivit acestei surse media, totul s-a întâmplat la două dimineața.
"O dronă de marfă cu două kilograme de plastid și un container de cinci litri cu un amestec inflamabil a fost neutralizată. Dispozitivul exploziv trebuia activat de la distanță, folosind un semnal radio", se arată în raport.
Postul TV a clarificat că o astfel de dronă poate transporta până la 20 de kilograme de marfă și poate acoperi o distanță de până la 30 de kilometri. Cu ajutorul acestuia, atacatorii au încercat să arunce în aer clădirea în care se află sistemul de răcire pentru transformatoare.
Pe 26 aprilie, două explozii s-au produs la centrul de radio și televiziune Maiak, care au deteriorat cele mai puternice antene.
Cu o zi înainte, la Tiraspol a avut loc un atac terorist - clădirea Ministerului Securității de Stat al nerecunoscutei Republici Moldovenești Nistrene a fost lovită de mai multe ori dintr-un lansator de grenade antitanc de mână. În plus, în apropierea unității militare din satul Parcani a avut loc o explozie.
Ca rezultat, în regiunea transnistreană a fost instituit cod roșu de alertă teroristă, iar comitetul de anchetă de la Tiraspol a deschis dosare penale. Potrivit liderului transnistrean Vadim Krasnoselski, urmele organizatorilor exploziilor duc în Ucraina.
Rusia a condamnat încercările de implicare a Transnistria în ceea ce se întâmplă în Ucraina și a remarcat că situația de pe malul stâng al Nistrului este controlată în mod sigur de forțele de menținere a păcii.
Pe teritoriul Transnistriei se află grupul operativ de trupe rusești, care a devenit succesorul armatei a 14-a, care, după prăbușirea URSS, a intrat sub jurisdicția Rusiei.
Principalele sarcini ale grupului operativ de trupe ruse sunt misiunea de menținere a păcii și protecția depozitelor militare de la Cobasna.
Fluxul de știri
0