Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Vučić a explicat de ce Occidentul îi cere Belgradului să recunoască Kosovo

© AP Photo / Harry Page/MOD poolБританская бронетехника готовится к движению на полигоне Петровац в Македонии
Британская бронетехника готовится к движению на полигоне Петровац в Македонии - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vučić a spus că Occidentul îi va cere Belgradului să recunoască Kosovo ca să lipsească Rusia de o analogie cu situația din Ucraina.
CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. Țările Occidentale vor face şi mai mari presiuni şi vor îi cere ca Belgradul să recunoască independenţa Kosovo pentru a-l priva pe preşedintele rus Vladimir Putin de argumentul despre analogia cu Ucraina, a declarat preşedintele Aleksandar Vučić.
Pe 26 aprilie, Putin a purtat discuții cu secretarul general al ONU, António Guterres, în cadrul cărora i-a amintit de decizia instanței internaționale privind situația din Kosovo, care a fost susținută de toată lumea. Putin a declarat că RPL și RPD au devenit independente prin analogie cu această decizie.
Șeful statului sârb a venit vineri seară cu un mesaj către cetățeni.
"Putin, apărându-și demersurile legale și politice, a prezentat un argument dificil. Indiferent de faptul că în Occident se spune că nu este același lucru, și noi am spune că nu este același lucru, Putin le va spune că în Crimeea a fost organizat un referendum, am organizat sau vom organiza un referendum în Doneţk şi Lugansk şi, dacă este necesar, în Hrson şi Zaporojie şi în altă parte, cum a fost cazul în Kosovo. Dar în Kosovo nici măcar nu a fost organizat un referendum, permiteți-mi să vă reamintesc că s-a făcut referire la Carta Kacanich și la referendumul din 1990-91, fictiv și nu instituțional”, a spus liderul sârb.
„Acum suntem în cea mai mare problemă, pentru că tot Occidentul, pentru a-l priva pe Putin de acest argument, va cere Serbiei să se îndrepte rapid către recunoașterea independenței Kosovo, astfel încât să-i poată spune lui Putin că acesta nu este un caz identic", a spus Vučić.
Fluxul de știri
0