Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Krasnoselski, despre pericolul conflictului, atacuri teroriste și depozitele Cobasna

CC BY 4.0 / Official website of the leader of Transnistria / Вадим Красносельский
Вадим Красносельский - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Liderul Transnistriei a vorbit într-un interviu acordat presei locale despre principalele probleme cu care se confruntă regiunea în ultima vreme.
CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. Transnistria este neutră cu privire la situația din Ucraina. Acest lucru a fost declarat vineri de șeful regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, într-un interviu acordat presei locale.
"Ceea ce se întâmplă între Rusia și Ucraina este o tragedie pentru mine. Transnistria menține neutralitatea față de situația din Ucraina și ea nu prezintă pericole pentru vecinii săi - nici pentru Ucraina, nici pentru Moldova", a spus Krasnoselski.
Potrivit lui, este imposibil ca Transnistria să atace Ucrainei, așa cum vorbesc unii politicieni din țara vecină.
„Toți cei care declară și fac astfel de declarații, politicieni ucraineni de diferite trepte, înțeleg perfect imposibilitatea unui atac al Transnistriei asupra Ucrainei.
Mi se pare că aceste opinii, care sunt lansate din Ucraina, și aceste declarații sunt pentru consumatorii ucraineni. Pentru ca societatea ucraineană să simtă pericolul care se presupune că ar emana din Transnistria”, a spus Krasnoselski.
El mai susține că retorica despre cucerirea Transnistriei de către Ucraina este destinată, de asemenea, utilizatorul ucrainean intern de informații.
"Apelurile la curățarea Transnistriei sunt destinate consumului de informații ucrainean. Acestea sunt cele mai pure provocări, nu vor duce la bine. Și sper că celor care iau decizii sunt sănătoși la cap. Cred că bunul simț va prevala", a adăugat liderul regiunii.

Amenințarea cu atacuri teroriste

Forțele armate din Transnistria nu au fost puse în alertă maximă în legătură cu atacurile teroriste.
"Au fost adevărate atacuri teroriste, așa că a fost introdus nivelul roșu al amenințării teroriste. Acest lucru sugerează că toate structurile de forță iau anumite acțiuni. Dar acest lucru nu implică introducerea unei pregătiri sporite de luptă a forțelor armate", a spus Krasnoselski în cadrul interviului.
El este încrezător că atentatele teroriste din Transnistria au avut ca scop să semene panică și să creeze instabilitate în regiune, dar nu și-au atins scopul.
"Scopul principal al actelor teroriste este să semene panică, să creeze instabilitate în regiune, în acest caz - în Transnistria. Dar nu avem panică. Există o reacție isterica a oamenilor", a remarcat liderul Transnistriei.
El a spus că nivelul roșu de alertă teroristă în regiune, introdus din cauza recentelor atacuri teroriste, ar putea fi prelungit după 10 mai, în funcție de evoluția situației.
"Nivelul roșu al amenințării teroriste poate fi redus, poate fi extins, dar nu anulat. Totul depinde de situație", a spus Krasnoselski.

Depozitele de la Cobasna

În cadrul interviului a fost abordată și chestiunea depozitelor de la Cobasna, asupra cărora, în data de 27 aprilie, potrivit internelor de la Tiraspol, s-au efectuat împușcături din partea ucraineană.
Potrivit liderului transnistrean, decizia privind lichidarea munițiilor din depozitele din Cobasna ar trebui luată de partea rusă.
"Decizia politică și decizia tehnică privind eliminarea muniției ar trebui să fie luate de Federația Rusă. Când va fi gata proiectul tehnic pentru eliminarea arsenalului, trebuie să veniți la noi, autoritățile locale. Și voi fi interesat de două lucruri - siguranța tehnologică și ecologie”, a spus liderul transnistrean.
Aleksandar Vucic - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2022
Internațional
Vučić face trimiteri dureroase: „În 1999 de ce nu s-a vorbit despre Serbia?”
Fluxul de știri
0