Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sandu a vizitat-o pe supraviețuitoarea blocadei Leningradului, Evghenia Pancișchina

© Photo : Președinția Republicii MoldovaMaia Sandu în vizită la Evghenia Pancișchina, ultima supraviețuitoare din Moldova a blocadei Leningradului
Maia Sandu în vizită la Evghenia Pancișchina, ultima supraviețuitoare din Moldova a blocadei Leningradului - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2022
Abonare
Președintele Maia Sandu manifestă în ultimele zile un activism de invidiat în ceea ce privește comunicarea cu oamenii țării. Înainte de 9 mai ea a decis s-o viziteze pe Evghenia Pancișchina, ultima supraviețuitoare din Moldova a blocadei Leningradului.
CHIȘINĂU, 6 mai – Sputnik. Maia Sandu a vizitat-o vineri Evghenia Pancișchina, veteran al blocadei Leningradului, ultima supraviețuitoare a acestei mari drame, care locuiește în Moldova, pentru a-i mulțumi pentru viețile salvate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
Evghenia Pancișchina va împlini, în septembrie, 100 de ani și este ultima supraviețuitoare din Moldova a asediului Leningradului, precizează Președinția.
Sursa oficială notează că Evghenia Pancișchina s-a născut la Chișinău, a absolvit Liceul de fete „Regina Maria”, iar după Școala medicală a plecat pe front, unde a tratat ostașii răniți într-un spital de lângă Leningrad. După război, a lucrat ca soră medicală la Maternitatea nr. 2 din Chișinău și la Centrul Mamei și Copilului. Sute de familii din Moldova o cunosc și o respectă. Are doi copii, nepoți și strănepoți.
Președintele i-a dorit sănătate și putere, pentru a se bucura alături de cei dragi de soare și un cer senin și pașnic.
„Pe 9 mai, vom comemora victimele celui de-Al Doilea Război Mondial, vom marca sacrificiul și dăruirea veteranilor care au apropiat sfârșitul lui. Pentru ei, onorând munca și curajul celor ca doamna Evghenia, ultima supraviețuitoare din Moldova a asediului Leningradului, avem obligația să păstrăm pacea”, a afirmat Președinta Maia Sandu.
Президент РФ В. Путин возложил цветы в день 77-летия снятия блокады Ленинграда - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2021
Societate
Omagiu eroismului și sacrificiului: Putin a depus flori la obeliscul Leningradului
Fluxul de știri
0