Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Omagiu eroismului și sacrificiului: Putin a depus flori la obeliscul Leningradului

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин возложил цветы в день 77-летия снятия блокады Ленинграда
Президент РФ В. Путин возложил цветы в день 77-летия снятия блокады Ленинграда - Sputnik Moldova
Abonare
Se așteaptă că Putin va da startul versiunii imersive online a Proiectului ”Eroismul poporului: Leningradul neînfrânt”.

CHIȘINĂU, 27 ian – Sputnik. Președintele Rusiei Vladimir Putin a depus flori la obeliscul Leningradului, în Gradina Alexandrovski din Moscova, la aniversarea eliberării complete a orașului-erou de blocadă.

Ulterior, șeful statului a vizitat Muzeul Victoriei pe colina ”Poklonnaia” pentru a vedea expoziția ”Eroismul poporului” inaugurată cu prilejul aniversării a 75-a a Marii Victorii.

Proiectul interactiv care include aproape șapte mii de exponate, 22 de filme-reconstrucții și câteva panorame tridimensionale unice, permit să fie recreată realitatea istorică a epocii războiului și demonstrată contribuția poporului sovietic la victoria asupra nazismului.

Se așteaptă că Putin va da startul versiunii imersive online a Proiectului ”Eroismul poporului: Leningradul neînfrânt”, dedicat celei mai tragice pagini din istoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei – blocada Leningradului și imensului eroism al locuitorilor lui.

Orașul Sankt-Petersburg marchează pe 27 ianuarie 77 de ani de la eliberarea Leningradului de blocada fascistă în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Blocada Leningradului, care a început la 8 septembrie 1941, a durat aproape 900 de zile. Blocada a fost ruptă pe 18 ianuarie 1943, dar până la scoaterea ei complet - 27 ianuarie 1944 - leningrădenii au trebuit să aștepte încă un an. În anii de blocadă au murit, potrivit diverselor surse, de la 400 de mii până la 1,5 milioane de oameni. Astfel, la procesul de la Nürnberg  a figurat numărul de 632 de mii de oameni. Doar 3% dintre ei au murit din cauza bombardamentelor și focurilor de artilerie, restul au murit de foame.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0