Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Pentagonul intensifică pregătirea pentru trupele ucrainene

© AP Photo / Andrew MarienkoMilitar ucrainean
Militar ucrainean - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2022
Abonare
SUA își intensifică programul de pregătire pentru familiarizarea mai multor trupe ucrainene cu arme de fabricaţie americană furnizate Kievului de către Washington.
CHIȘINĂU, 6 mai – Sputnik.. SUA își intensifică programul de pregătire pentru familiarizarea mai multor trupe ucrainene cu arme de fabricaţie americană furnizate Kievului de către Washington, a relatat joi The Hill, citând oficialii anonimi ai Pentagonului.
Potrivit ziarului american, citat de RT, sute de membri ai armatei ucrainene sunt în prezent instruiți de instructori americani într-o serie de țări europene și se familiarizează cu sisteme de artilerie, drone și radare.
Hill a subliniat că cele mai recente cifre dezvăluite de oficialii din domeniul apărării din SUA indică o creștere majoră faţă de doar „aproximativ o duzină de astfel de trupe” la începutul lunii aprilie.
Peste 220 de trupe ucrainene au fost până acum instruite în utilizarea artileriei fabricate în SUA, inclusiv a tunului M777 Howitzer, Washingtonul angajându-se să ofere Kievului 90 dintre acestea, potrivit sursei.
Încă 20 de membri ai serviciului ucrainean și-au finalizat duminică programul de formare în utilizarea dronelor de ultimă generație Phoenix Ghost.
Papa Francesco celebra la messa in Vaticano - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2022
Editoriale
De ce Papa a reamintit despre „lătratul NATO la ușa Rusiei”
Un înalt oficial al apărării americane, citat de Hill, se relatează că a declarat luni că alte cincizeci de trupele ucrainene urmează să participe la un curs de pregătire la sfârșitul acestei săptămâni.
Generalul de brigadă al armatei americane, Joseph E. Hilbert, șeful Comandamentului de instruire al Armatei a 7-a în Europa, a declarat jurnaliștilor marți că instructorii americani „i-au trecut printr-un curs simplificat despre noul echipament pe care îl vor primi”. Acesta a menționat că „obiectivul este de a-i trimite înapoi cât mai curând posibil, pentru a-i putea antrena pe ceilalți în armata lor cu privire la echipament.”
Hilbert a confirmat, de asemenea, că din 2015, SUA au antrenat până la 23.000 de membri ai serviciului ucrainean în țară - un program care a costat până acum 126 de milioane de dolari. Instructorii americani au continuat să ofere instruire trupelor ucrainene în țară până la începutul acestui an, când amenințarea unei invazii rusești a obligat Pentagonul să-și retragă personalul din Ucraina.
În plus, forțele ucrainene au participat la peste 12 mari exerciții militare alături de trupele americane în ultimii șapte ani, a dezvăluit generalul din SUA.
De la începutul ofensivei Rusiei împotriva Ucrainei lansate pe pe 24 februarie, Washingtonul a fost nevoit să relocheze programul de instruire în afara Ucrainei, în Germania și în alte zone, pe care oficialii americani din domeniul apărării au refuzat să le dezvăluie.
La sfârșitul lunii aprilie, președintele american Joe Biden a cerut Congresului să aprobe pachetul de 33 de miliarde de dolari ajutor pentru Ucraina, din care aproximativ 20 de miliarde de dolari este destinat sprijinului militar pentru Kiev.
Moscova a condamnat în mod repetat aprovizionarea Kievului cu arme de către NATO, insistând că acestea servesc doar la împiedicarea păcii. Kremlinul a precizat, de asemenea, că orice livrări de echipamente militare ar fi considerate o țintă militară legitimă de forțele rusești, odată ce acestea trec pe teritoriul ucrainean.
Compania finlandeză de electricitate Fortum - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2022
Economie
Pierderi uriașe pentru un grup scandinav din cauza sancțiunilor împotriva Rusiei
Fluxul de știri
0