Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Iohannis, despre aderarea Moldovei la UE și Platforma de sprijin

© Photo : Președintele RomânieiKlaus Iohannis și Gitanas Nauseda
Klaus Iohannis și Gitanas Nauseda - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele României a făcut, la finalul întrevederii cu omologul său lituanian, o serie de declarații care vizează direct Republica Moldova.
BUCUREȘTI, 6 mai – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit vineri la Palatul Cotroceni pe omologul său lituanian, Gitanas Nauseda.
În declarațiile de după discuții, președintele României a subliniat că Republica Moldova are nevoie de asistență financiară directă substanțială, atât pentru gestionarea afluxului de refugiați cu care se confruntă, cât și pentru a-și consolida securitatea energetică, finanțele publice și pentru a implementa reformele ambițioase pe care le-a asumat.
„România va găzdui la București, împreună cu Germania și Franța, cea de-a doua ediție a Conferinței Platformei de Sprijin pentru Moldova, pentru a dezvolta angajamentele deja luate de statele participante, și am invitat Lituania să se implice”, a precizat Iohannis.
Președintele României a vorbit și despre sprijinul pe care România îl va acorda Republicii Moldova pentru integrarea în Uniunea Europeană.
”Referitor la cererile de aderare la Uniunea Europeană ale Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei, am reiterat faptul că România sprijină pe deplin integrarea lor în Uniune”, a declarat Iohannis.
Sâmbătă, 7 mai, președintele Lituaniei va întreprinde o vizită în Republica Moldova, unde se va întâlni cu omologul său moldovean, Maia Sandu.
Drapele UE - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2022
Politică
Ce vrea UE de la Moldova în cadrul procesului de aderare
Fluxul de știri
0