Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

India intenționează să lanseze o sondă pe Venus, în 2024

© AP Photo / NASA / JPL-CaltechVenus
Venus - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
India intenționează să lanseze un vehicul de cercetare pe orbita lui Venus în luna decembrie a anului 2024.
CHIȘINĂU, 5 mai – Sputnik. India intenționează să lanseze un vehicul de cercetare pe orbită în jurul planetei Venus. Acest lucru este planificat pentru luna decembrie 2024, a declarat președintele Organizaţiei Indiene de Cercetare Spaţială, Sridhara Somnath, scrie RIA Novosti.
„Construirea și lansarea unei misiuni pe Venus este posibilă pentru India într-o perioadă foarte scurtă de timp, deoarece India are astăzi această capacitate”, a spus Somnath la o conferință științifică susținută online despre Venus.
Somnath a menționat că agenția spațială planifică lansarea navei spațiale în decembrie 2024, când Pământul și Venus sunt suficient de aliniate încât nava spațială să poată fi lansată pe orbita unei planete învecinate folosind o cantitate minimă de combustibil. Asta pentru că următoarea astfel de poziționare a planetelor va fi abia în 2031.
Anterior, Organizația Indiană de Cercetare Spațială a trimis două misiuni pe Lună și una pe Marte. Ambele misiuni au intrat cu succes pe orbita corpurilor spațiale, dar încercarea de a coborâ pe Lună un vehicul s-a încheiat cu eșec.
lună, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2022
Rusia
Rusia va relua programul lunar
Fluxul de știri
0