Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va relua programul lunar

© AFP 2024 / Frederic J. Brownlună, imagine simbol
lună, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2022
Abonare
Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia va relua programul lunar.
CHIȘINĂU, 12 apr - Sputnik. Rusia va relua programul lunar, a declarat Vladimir Putin, în cadrul unei discuții cu lucrătorii cosmodromului Vostocinîi, cu ocazia Zilei Cosmonauticii, scrie Ria Nocosti.
"Vom continua să creăm o navă de transport de nouă generație și tehnologii de energie spațială nucleară, unde cu siguranță avem un avantaj foarte bun și absolut clar. Vom relua programul lunar", a subliniat șeful statului.
Putin a spus că este vorba despre lansarea din cosmodromul Vostocinîi a unui vehicul automat al complexului robotic spațial Luna-25.
Președintele rus a subliniat că țara sa va îndeplini toate planurile din sectorul spațial, în pofida încercărilor de a-l împiedica să meargă mai departe, care vin din exterior.
Președintele Federației Ruse a mai spus că Moscova și Minsk vor forma împreună infrastructura din sectorul spațial. Putin a solicitat ca "Roscosmos" să ofere antrenamente și zbor în spațiu pentru reprezentanții Belarusului.
Amintim că astăzi, 12 aprilie, este marcată Ziua Mondială a Aviației și Ziua Cosmonauticii. Asta după ce la această dată, în 1961, pilotul și cosmonautul sovietic Iuri Gagarin a devenit primul om care a ajuns în cosmos.
Iuri Gagarin a devenit primul om care a călătorit în spațiu la bordul Vostok 1 și primul care a zburat în jurul orbitei Pământului.
Iuri Gagarin se află înconjurat de elevii unei școli din orașul Bergen din Norvegia - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2022
Galerie foto
Primul om în cosmos: reacția lumii la zborul spațial al lui Iuri Gagarin
Fluxul de știri
0