Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum vor acționa oamenii legii de 9 mai: "Poliția nu va tolera încălcarea legii"

© Sputnik / Mihai CarausInspectoratul General al Politiei poliției IGP
Inspectoratul General al Politiei poliției IGP - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2022
Abonare
Șeful Inspectoratului General de Poliție informează că orice persoană care va încălca legea va fi atrasă la răspundere conform legii. S-a referit la acțiunile de 9 mai.
CHIȘINĂU, 6 mai - Sputnik. Orice persoană care va încălca normele legale în contextul acțiunilor organizate de 9 mai va fi atrasă la răspundere conform legii. O precizare în acest sens a fost făcută de către șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, în cadrul unei conferințe de presă privind acțiunile în contextul manifestațiilor care se vor organiza de 9 mai pe întreg teritoriul țării.
„Poliția nu va tolera, nu va manifesta neglijență în raport cu persoanele care vor admite sau vor încerca să admită derogări de la cadrul normativ sau persoanele care vor încerca să provoace nerespectarea cadrului legislativ. Toți cetățenii sunt egali în fața legii, indiferent de funcții și viziuni”, a declarat Cernăuțeanu.
Totodată, șeful IGP a făcut apel către părinții cu copii, care urmează să fie antrenați în diverse acțiuni, să fie responsabili, ori de tot ceea ce cade sub incidența Codului Contravențional sau a Codului Penal poartă răspundere părinții sau reprezentanții legali ai acestora.
„Poliția nu are ca scop îngrădire dreptului la manifestații sau întruniri. Noi vom susține orice acțiune pașnică și în același timp vom fi cu ochii pe cetățeni, pe acțiuni și vom întreprinde toate măsurile în vederea asigurării și respectării ordinii publice. Nu vom admite nerespectarea abaterilor de la lege”, a declarat șeful IGP.
În context, șeful IGP face apel către populație să respecte cu strictețe cadrul normativ în vigoare și să se conformeze tuturor normelor.
Amintim că în data de 9 mai, de Ziua Victoriei împotriva nazismului în Marele Război pentru Apărarea Patriei, la Chișinău va fi organizat Marșul Victoriei și acțiunea ”Regimentul nemuritor”. Evenimentul a fost anunțat de Comitetului Național Coordonator ”Victoria”, iar ulterior deputații Blocului Socialiștilor și Comuniștilor au menționat că vor participa și ei.
Memorial, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Politică
Pe 9 mai la Chișinău va fi organizat Marșul Victoriei
Fluxul de știri
0