Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pe 9 mai la Chișinău va fi organizat Marșul Victoriei

© Sputnik / Mihai CarausMemorial, imagine simbol
Memorial, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Abonare
Și în acest an, de 9 mai, în capitala Moldovei va fi organizat Marșul Victoriei.
CHIȘINĂU, 26 apr - Sputnik. În data de 9 mai, de Ziua Victoriei împotriva nazismului în Marele Război pentru Apărarea Patriei, la Chișinău va fi organizat Marșul Victoriei și acțiunea ”Regimentul nemuritor”. Evenimentul a fost anunțat de Comitetului Național Coordonator ”Victoria”, iar ulterior deputații Blocului Socialiștilor și Comuniștilor au menționat că vor participa și ei.
"Mai bine de 15 ani organizăm Regimentul nemuritor și pe parcursul anilor nu a fost înregistrat nici un conflict sau situație neplăcută. Și în acest an, acest marș va avea loc pe același traseu, din Piața Marii Adunări Naționale către Eternitate", a declarat Vlad Bătrîncea.
Totodată, deputatul socialist a invitat oamenii la marș și a venit cu un apel către autorități.
"Tradițional măsura va avea loc în limitele legii cu respectarea ordinii publice. Suntem deschiși pentru a conlucra cu poliția și chemăm la liniște și buna organizare. Lansăm invitație publică pentru toți cetățenii să vină la Chișinău să participăm împreună", a mai spus Bătrîncea.
Amintim că astăzi Consiliul de Securitate al Transnistriei a luat decizia ca în acest an, pe 9 mai în regiunea transnistreană nu va fi organizată paradă. Decizia a fost luată în contextul instituirii pe un termen de 15 zile a codului roșu de alertă teroristă în regiunea transnistreană. Asta după ce autoritățile din regiune au confirmat bombardamentele de la trei puncte din regiune. Sediul Ministerului Securității Statului din Tiraspol, unitatea militară de lângă satul Parcani și antenele centrului de radio și televiziune din apropierea satului Maiac au fost avariate.
Tiraspol - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Politică
Fără parada de 9 mai în regiunea transnistreană - detalii
Fluxul de știri
0