Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Votat în lectură finală: Terenul Stadionului Republican va fi proprietatea SUA

© Sputnik / Osmatescostadionul Dinamo
stadionul Dinamo - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2022
Abonare
Deputații au votat în lectura a doua proiectul cu privire la transmiterea terenului Stadionului Republican în proprietatea Statelor Unite ale Americii.
CHIȘINĂU, 5 mai - Sputnik. Proiectul cu privire la transmiterea terenului Stadionului Republican în proprietatea Statelor Unite ale Americii a fost votat în lectura a doua de 55 de deputați prezenți la ședința din 5 mai a Parlamentului.

Proiectul permite desființarea Stadionului Republican cu suprafața de 5,1814 de hectare din strada Tighina din Chișinău, proprietate publică a statului, și va fi destinat pentru construcția sediului Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

În conformitate cu prevederile legale, Guvernul urmează să asigure determinarea valorii bunului imobil, negocierea prețului acestuia, care nu va fi mai mic decât prețul de piață, și semnarea contractului de vânzare-cumpărare a bunului imobil și transmiterea cu titlu oneros a bunului imobil.
De asemenea, se propune modificarea domeniului de apartenență a bunului dat și anume trecerea din domeniul public în domeniul privat al statului, respectiv excluderea acestuia din Lista terenurilor proprietate publică a statului, domeniul public, din administrarea Agenției Proprietății Publice.
deputați - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2022
Politică
BCS cere audierea directorului SIS și a miniștrilor Apărării și de Interne
Fluxul de știri
0