Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Membru al Parlamentului European: SUA sunt cele care ațâță focul în Ucraina

© AFP 2024 / PATRICK HERTZOGClădirea Parlamentului European de la Strasbourg
Clădirea Parlamentului European de la Strasbourg - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2022
Abonare
Europarlamentarul Daly spune că SUA ar avea cel mai mult de câștigat din criza din Ucraina
CHIȘINĂU, 5 mai - Sputnik. Statele Unite sunt cel mai mare beneficiar al agravării crizei ucrainene, în timp ce Europa plătește un preț mare, a declarat europarlamentarul Claire Daly pentru CGTN, citat de RIA Novosti.
„Interesul Washingtonului de a stimula un conflict pentru a slăbi Rusia este principalul motiv pentru care criza nu a fost încă rezolvată”, a spus ea într-un interviu în marja ședinței plenare a Parlamentului European de la Strasbourg.
În opinia ei, americanii văd în situația actuală o oportunitate de a deschide o nouă piață de desfacere, astfel încât industria lor militară „să aibă parte de zile fericite”.
"Unii reprezentanţi ai SUA vor să vadă industrii întregi falimentând în ţări precum Germania. Iar conducerea germană pare pregătită să fie de acord cu acest lucru, în timp ce în America continuă să facă afaceri", a subliniat europarlamentarul.
Săptămâna trecută, la o conferință de presă care a urmat rezultatelor negocierilor cu autoritățile ucrainene de la Kiev, șeful Pentagonului a anunțat dorința SUA de a slăbi Rusia, astfel încât „să nu poată întreprinde aceleași acțiuni ca în Ucraina”. Cuvintele sale au provocat un val de critici în Rusia.
Astfel, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a reamintit că Moscova este interesată de finalizarea rapidă a operațiunii militare speciale, în timp ce țările occidentale se străduiesc să „o amâne până la ultimul ucrainean”.
La rândul său, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a remarcat că americanii încearcă să mențină un focar de instabilitate în Europa și „să-și adună aliații occidentali în jurul lor pentru a menține poziția Statelor Unite pe scena mondială”.
refugiați - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2022
Editoriale
Europenii au rămas fără bani și răbdare pentru refugiați
Fluxul de știri
0