Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Legea bugetului de stat a fost modificată: Ce s-a schimbat

© Sputnik / Mihai Carausbani
bani - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Deputații au votat în lectură finală proiectul de modificare la Legea bugetului de stat pentru anul 2022.
CHIȘINĂU, 5 mai - Sputnik. Proiectul de lege privind modificarea Legii bugetului de stat a fost votat în cea de-a doua lectură (lectura finală).
Potrivit proiectului de modificare, parametrii bugetari au fost consultați cu misiunea Fondului Monetar Internațional în luna aprilie 2022. Reieșind din modificările operate, volumul bugetului de stat pentru anul 2022 față de volumul aprobat se majorează la venituri cu 2 634,9 de milioane de lei sau cu 5,3% și va constitui 52 701,5 de milioane de lei.
Volumul bugetului de stat pentru anul 2022 față de volumul aprobat se majorează la cheltuieli cu 6 884,9 de milioane de lei sau cu 10,6% și va 4 constitui 72 087,5 de milioane de lei, iar deficitul - cu 4 250,0 milioane de lei sau cu 28,1% și va constitui -19 386,0 milioane de lei.
În nota informativă este precizat că în unele sectoare economice se așteaptă o ușoară evoluție pozitivă.
„Activitatea investițională se va menține în creștere datorită proiectelor în infrastructura publică finanțate, în special, din sursele externe ale partenerilor de dezvoltare. Deși, constrânși de creșterea costurilor de producție și riscurile de asigurare cu materie primă în contextul conflictului din Ucraina, vor apărea oportunități pentru sectorul industrial, datorate micșorării importurilor din țările afectate de conflict”, este precizat în nota informativă.
Totodată, se menționează că în continuare persistă riscuri și incertitudini majore cu privire la evoluția situației din regiune și impactul asupra economiei naționale, ceea ce poate influența datele prognozate.
refugiați - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2022
Editoriale
Europenii au rămas fără bani și răbdare pentru refugiați
Fluxul de știri
0