Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: Responsabilitatea pentru menținerea neutralității Moldovei revine Maiei Sandu

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2022
Abonare
Fostul președinte al țării Igor Dodon este convins că Moldova nu poate și nu trebuie să participe la conflictele militare străine.
CHIȘINĂU, 5 mai - Sputnik. Moldova nu este în pericol dacă actuala conducere a țării nu va provoca implicarea țării în conflict. Declarația a fost făcută de fostul președinte al țării Igor Dodon pe canalul său de Telegram.
„Reamintesc încă o dată: riscurile de securitate pentru cetățenii noștri și țara noastră nu provin doar din partea jucătorilor externi, cât și de la pașii negândiți și declarațiile actualei guvernări, precum furnizarea produselor petroliere pentru trupele ucrainene, apel la cooperarea cu NATO și tranzitul armelor din UE și SUA”, a spus Dodon.
Dodon este sigur că responsabilitatea menținerii neutralității Republicii Moldovei revine în totalitate Maiei Sandu și echipei sale.
„Dacă simt că nu mai pot rezista presiunii curatorilor occidentali, atunci mai bine este să demisioneze decât să înceapă un război, în urma căruia cetățenii ar putea suferi sau muri”, mai scrie fostul președinte Dodon.
Igor Dodon reamintește încă o dată că: Moldova este o țară neutră și în niciun caz nu poate și nu trebuie să participe la conflictul militar dintre Rusia și Ucraina.
Amintim că anterior actualul preşedinte al țării, Maia Sandu, a declarat că Republica Moldova este un stat neutru, iar statutul de neutralitatea este prevăzut în Constituţie. Şeful statului şi-a exprimat speranţa că marii actori ai lumii vor ţine cont de acest lucru şi nu vor atrage Republica Moldova într-un conflict militar.
Igor Grosu și Ruslan Stefanchuk - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2022
Politică
Posibilitatea de a oferi Ucrainei echipament militar ar fi fost discutată la Kiev
Fluxul de știri
0