Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

CIA a publicat în rusă instrucțiuni pentru contactarea serviciului de spionaj american

© AFP 2024 / SAUL LOEBSediul CIA (Agenția Centrală de Informații a SUA)
Sediul CIA (Agenția Centrală de Informații a SUA) - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2022
Abonare
WP: CIA a publicat instrucțiuni în rusă pentru transmiterea datelor către serviciile de informații americane
CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. Washington Post, citând surse oficiale, relatează că CIA (Agenția Centrală de Informații) ar fi publicat instrucțiuni în limba rusă, care indică cum pot fi contactate în secret serviciile de informații americane și le pot fi transmise informații.
Potrivit publicației, Agenția Centrală de Informații a SUA a distribuit pe rețelele de socializare instrucțiuni detaliate despre modul în care informatorii pot asigura securitatea transmiterii datelor, astfel ca „să nu fie prinși”.
În special, CIA a recomandat utilizarea browserului de internet Tor, care permite accesarea rețelei în mod anonim, precum și a unui VPN. În plus, agenția cere să nu se folosească în acest scop un computer de acasă sau de la birou.
„Am vrut să oferim o modalitate sigură de a comunica”, a afirmat un oficial al serviciilor secrete americane, citat de Washington Post, care a mai spus că „cetățenii rușii încearcă să contacteze CIA”.
Potrivit instrucțiunilor CIA, informatorii trebuie să indice numele lor complet, țara din care ei scriu, funcția oficială, “să indice la ce fel de informații au acces și ce interes ar prezenta acestea,” pentru serviciile de informații americane.
Potrivit foștilor ofițeri de informații, toate aceste informații sunt apoi atent studiate și verificate.
Cu această „nouă abordare”, CIA speră să „culeagă informații” despre Rusia, precum și să obțină un acces mai mare la informațiile oficiale clasificate ale Rusiei, notează Washington Post, fiind citat de RIA Novosti.
Автомобиль милиции Приднестровья в Тирасполе - Sputnik Moldova, 1920, 03.05.2022
Societate
Atac terorist preîntâmpinat la Tiraspol
Fluxul de știri
0